فهرست مطالب

فصلنامه ابن سینا
سال بیست و دوم شماره 1 (پیاپی 70، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/06
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا خوشدل* صفحات 4-7
  • محسن احمدی طهور سلطانی، شکوفه طاهرآبادی، امیرمحسن راه نجات*، ارسیا تقوا، هاله شاهدحق قدم، وحید دنیوی صفحات 8-16
    مقدمه

    شیوع کروناویروس جدید (کووید 19) از ژانویه 2020 تبدیل به یک بحرانی ناگهانی و جهانی در حوزه سلامت عمومی شد. این پژوهش با هدف بررسی پیشینه پژوهش های انجام شده جهت استخراج مداخلات روان شناختی اثربخش و همچنین ارایه راه کارهای عملی مداخله صحیح در بحران انجام شد.

    روش بررسی

    این مقاله به روش مقالات مروری روایتی از تاریخ 1 ژانویه تا 1 آپریل 2020 با جستجوی کلید واژگان بیماری کروناویروس جدید 2019، کادر پزشکی و پرستاری، مداخله در بحران، شیوع کرونا ویروس جدید، کووید19، شیوع بیماری واگیر، خدمات در بحران، مکانیسم های دفاعی، شخصیت و بحران در سایت های معتبر پابمد، ساینس دیرکت، اسکوپوس، گوگل اسکالر، پروکویست و همچنین معروف ترین پایگاه های داده های داخلی یعنی پایگاه جهاد دانشگاهی، ایرانمدکس، مجیران به دو زبان انگلیسی و فارسی انجام شد. علاوه بر این، برخی از مقالات که به طور آنلاین توسط کمیسیون بهداشت ملی چین، مرکز ملی پیشگیری و کنترل بیماری ها و سازمان جهانی بهداشت منتشر شده است، نیز مورد جستجو قرار گرفتند.

    یافته ها

    در مجموع، از تعداد 200 مقاله انگلیسی به دست آمده در زمینه مداخلات روان شناختی در بحران ها، تعداد 35 مقاله واجد شرایط برای این مطالعه بودند که تمام متن مورد مرور روایتی نهایی قرار گرفتند.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس مرور مقالات موجود مشخص شد خطوط تلفن ویژه و خدمات روان شناختی آنلاین نقش مهمی در حفظ و افزایش سلامت روان شهروندان در بدو  شیوع کروناویروس دارد و نقش این نوع خدمات در ابتدای اپیدمی بیشتر از مداخلات روان شناختی چهره به چهره است.

    کلیدواژگان: کروناویروس، کووید 19، مداخلات در بحران، مکانیسم های دفاعی
  • ساناز عینی*، متینه عبادی، نغمه ترابی صفحات 17-28
    مقدمه

    با توجه به شیوع ویروس کرونا در بین مردم به ویژه کشورهای آسیب دیده که باعث ایجاد اضطراب شده است؛ هدف پژوهش حاضر مدل یابی علی اضطراب کرونا در دانشجویان براساس خوش بینی و تاب آوری با میانجیگری حمایت اجتماعی ادراک شده بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش توصیفی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی که در سال تحصیلی 99-1398 مشغول به تحصیل بودند را تشکیل می داد که 300 نفر به صورت اینترنتی و از طریق شبکه های مجازی در پژوهش شرکت کردند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل مقیاس اضطراب بیماری کرونا (علیپور و همکاران، 1398)، پرسشنامه جهت گیری زندگی (شیر و کارور، 1992)، مقیاس تاب آوری (کانر و دیویدسون، 2003) و مقیاس چند بعدی حمایت اجتماعی ادراک شده (زیمت و همکاران، 1988) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری و از طریق نرم افزارهای Spss23 و 8.8 Lisrel انجام شد.

    یافته ها

    براساس نتایج بدست آمده مدل علی رابطه بین خوش بینی، تاب آوری، حمایت اجتماعی ادراک شده و اضطراب کرونا دانشجویان براساس شاخص های مختلف برازش تایید شد. خوش بینی، تاب آوری و حمایت اجتماعی ادراک شده بر میزان اضطراب کرونا دانشجویان اثر مستقیم دارند؛ همچنین خوش بینی و تاب آوری از طریق حمایت اجتماعی ادراک شده بر اضطراب کرونا دانشجویان تاثیر غیرمستقیم دارد (05/0>P).

    بحث و نتیجه گیری

    بنابراین، خوش بینی، تاب آوری و حمایت اجتماعی ادراک شده نقش مهمی در میزان اضطراب کرونا دانشجویان ایفا می کنند و هدف قرار دادن این سه مولفه به وسیله درمان های روان شناختی، می تواند در کاهش اضطراب کرونا دانشجویان موثر باشد.

    کلیدواژگان: ویروس کرونا، کوید-19، اضطراب، خوش بینی، حمایت اجتماعی
  • علی محمد مصدق راد، پروانه اصفهانی، مهناز افشاری* صفحات 29-45
    مقدمه

    ناکارایی بیمارستان ها هزینه زیادی به نظام سلامت کشور تحمیل می کند. این پژوهش با هدف شناسایی علل کارایی پایین بیمارستان های ایران انجام شده است.

    روش بررسی

    برای انجام این پژوهش از روش مرور حیطه ای استفاده شد. برای این منظور کلیه مقالات منتشر شده دلایل کارایی پایین بیمارستان های ایران در بازه زمانی 1376 تا پایان سال 1397 در پایگاه های اطلاعاتی جستجو و جمع آوری شد. از بین 1593 مقاله یافته شده، تعداد 146 مقاله شرایط ورود به این مطالعه را داشتند که با روش تحلیل موضوعی با استفاده از نسخه 10 نرم افزار MAXQDA تحلیل شدند.

    یافته ها

    به طورکلی 37 دلیل برای کارایی پایین بیمارستان های ایران شناسایی شد که در سه گروه کلی استفاده کم، بیش از حد و نادرست از منابع دسته بندی شد. این علل همچنین، در چهار سطح متا (وزارت بهداشت)، ماکرو (دانشگاه علوم پزشکی)، مزو (بیمارستان) و میکرو (ارایه کننده خدمت بیمارستانی) دسته بندی شدند. دانش و مهارت کم مدیران، توزیع نامناسب تخت ها بین بیمارستان ها، اندازه نامناسب بیمارستان ها، عدم استفاده از مدیران تخصصی اداره بیمارستان ها، آموزش ناکافی کارکنان، تعرفه های پزشکی نامناسب، روش پرداخت نامناسب، کمبود کارکنان، توسعه غیرضروری بیمارستان ها و پذیرش غیرضروری بیماران، پر تکرارترین دلایل کارایی پایین بیمارستان های ایران بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    عوامل مختلفی در سطوح وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی، بیمارستان ها و ارایه کنندگان خدمات سلامت منجر به استفاده کم، زیاد و نادرست از منابع بیمارستانی و در نتیجه، کارایی پایین بیمارستان های ایران شدند. سیاست گذاران و مدیران نظام سلامت با به کارگیری تغییراتی در تامین مالی، مدیریت و ارایه خدمات سلامت باید زمینه افزایش کارایی بیمارستان ها را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: بیمارستان، کارایی تخصیصی، ایران
  • سعید نظری، زهرا فارسی*، منصوره جعفرخانی صفحات 46-57
    مقدمه

    آسیب طناب نخاعی به عنوان یک اختلال ناتوان کننده، پیامدهای جسمی، روان شناختی و اجتماعی فراوانی برای فرد ایجاد می کند و می تواند روی همه شاخص های کیفیت زندگی فرد تاثیر بگذارد؛ لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر کیفیت زندگی افراد مبتلا به آسیب طناب نخاعی به دنبال بلایای انسان ساخت و بلایای طبیعی انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه متاسنتز کیفی است. تمامی پژوهش هایی که از رویکرد مطالعات کیفی جهت بررسی بیماران مبتلا به صدمات نخاعی استفاده کرده بودند در بازه زمانی 1995تا 2018 با استفاده از کلید واژه های «کیفیت زندگی»، «آسیب نخاعی»، « بلایای انسان ساخت» و « بلایای طبیعی»، «تحلیل محتوا»، « تحلیل مفهوم»، «تحلیل تماتیک»، «گراندد تیوری»، «پدیده شناسی»، « قوم شناسی»، «تحقیق تاریخی»، «مطالعات ترکیبی» و«متاسنتز» در پایگاه های ساینس دایرکت، ام دی کانسالت، پدرو، پروکویست، پابمد، اس آی دی، مدلیب، مگیران، اسکوپوس، گوگل اسکالر، ایرانمدکس، کوکران، سینال و بلک ول جهت ورود به مطالعه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس معیار های بالا 18مقاله استخراج شد که در نهایت 9 مقاله مرتبط با موضوع و بر اساس معیارهای ورود به مطالعه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. در نهایت 5 درونمایه اصلی شامل: استقلال، اشتغال، وضعیت عاطفی و روانی، کیفیت زندگی و تطابق استخراج شد که نشان از اهمیت آنها برای افراد مبتلا به آسیب طناب نخاعی داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    طی مراحل اولیه پس از آسیب نخاعی توانایی شرکت در کارهای مشارکتی و تصمیم گیری های فردی کاهش می یابد که ناشی از محدودیت های فیزیکی، روانشناختی و محیطی است. داشتن دید کل نگر و توجه به تمام ابعاد زندگی بیماران مبتلا به آسیب های نخاعی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، آسیب طناب نخاعی، بلایای طبیعی، مطالعات کیفی
  • حدیث مهرابی فرد، بهمن حسنوند، وحید ولی پور ده نو* صفحات 58-65
    مقدمه

    اثرات محافظت کننده عصبی ورزش هوازی و محیط غنی ثابت شده است، اما اثرات حاد ورزش هوازی در محیط غنی بررسی نشده است. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ورزش هوازی در محیط غنی بر سطوح سرمی فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز (BDNF)، تری گلیسرید و گلوکز مردان سالمند فعال بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 10 مرد سالمند فعال (83/3±30/60 سال) به طور داوطلبانه در مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها، دویدن به مدت یک ساعت را با شدت 15-12 در مقیاس بورگ، یک جلسه در محیط معمولی و یک جلسه در محیط غنی، به فاصله دو هفته در یک طرح تصادفی متقاطع انجام دادند. پنج دقیقه پیش و پس از تمرین جهت بررسی تغییرات سطوح سرمی BDNF، تری گلیسرید، و گلوکز نمونه خونی گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که در هر دو محیط سطوح سرمی BDNF به طور معناداری افزایش یافت (001/0=p). اما در محیط غنی سطوح سرمی تری گلیسرید نیز کاهش معناداری یافت (011/0=p). با این حال، نتایج آزمون کوواریانس تفاوت معناداری بین سطوح همه متغیرها در دو محیط نشان نداد. اما درصد تغییرات در همه متغیرها در محیط غنی بیشتر بود.

    بحث و نتیجه گیری

    یک ساعت دویدن با شدت متوسط در مردان سالمند فعال سطوح سرمی BDNF را به طور معناداری افزایش می دهد. اما تنها ورزش هوازی در محیط غنی سطوح سرمی تری گلیسرید را به طور معناداری کاهش می دهد. به هر حال، دویدن در محیط غنی می تواند تاثیر بیشتری بر سطوح سرمی BDNF، تری گلیسرید و گلوکز داشته باشد.

    کلیدواژگان: BDNF، تری گلیسرید، گلوکز، ورزش هوازی، اثر محیط، مردان
  • زهرا شرفی، مریم اکبری*، حمزه احمدیان، رفیق حسنی صفحات 66-73
    مقدمه

    کارکنان مراکز درمانی نیروهای مسلح بیشتر در معرض فرسودگی شغلی قرار دارند و به خاطر شرایط خاص سازمان مربوطه دلبستگی شغلی آنان تحت تاثیر قرار می گیرد. لذا هدف مطالعه حاضر تدوین و طراحی مدل علی دلبستگی شغلی بر اساس حمایت اجتماعی و استقلال شغلی با نقش واسطهای خودکارآمدی شغلی بود.

    روش بررسی

    این تحقیق توصیفی همبستگی از نوع کاربردی بود که در سال 1398 بر روی 275 نفر از کارکنان یک بیمارستان نظامی که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های دلبستگی شغلی، حمایت اجتماعی، استقلال شغلی و خودکارآمدی شغلی استفاده شد. داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزار لیزرل و از آزمون آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری به طریق نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    ضریب معناداری حمایت اجتماعی با میانجی خودکارآمدی شغلی 142/0 بر روی دلبستگی شغلی تاثیرگذار است و همچنین ضریب معناداری استقلال شغلی با میانجی خودکارآمدی شغلی 191/0 بر روی دلبستگی شغلی تاثیرگذار است.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس این تحقیق حاضر می توان استنباط کرد که ویژگی های روانشناختی بر دلبستگی شغلی نقش مهمی دارند.

    کلیدواژگان: دلبستگی، حمایت اجتماعی، خودکارآمدی
  • احسان روستایی دره میانه، فرح نامنی* صفحات 74-81
    مقدمه

    اجرای همزمان تمرین ورزشی و مصرف مکمل های گیاهی می تواند بر متابولیسم اثربخش باشد. در این تحقیق تاثیر مصرف کلپوره و یک دوره تمرین مقاومتی بر پروفایل لیپیدی نظامیان بررسی شده است.

    روش بررسی

    این تحقیق به صورت نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه (با و بدون مصرف کلپوره) انجام شد. از میان کارکنان نیروهای مسلح کشور به شکل تصادفی ساده 20 نفر انتخاب شدند. آزمودنی ها در دو گروه، کلپوره و دکستروز (125 میلی گرم در روز) را به مدت 7 روز مصرف کردند. سپس برنامه تمرین مقاومتی توسط دو گروه به صورت مشترک صورت گرفت (به مدت 8 هفته). نمونه های خون در دو بازه زمانی درست قبل از شروع تحقیق و بلافاصله پس از آخرین جلسه تمرینی گرفته شد و نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد میانگین نیمرخ لیپیدی خون افزایش داشت ولی تحلیل واریانس یک طرفه معناداری آن را تایید نکرد. تنها تغییرات HDL دارای افزایش معنادار بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    عدم تاثیر مکمل کلپوره بر نیمرخ لیپیدی می تواند ناشی از آزاد سازی چربی های ذخیره در بدن و بسیج آنها برای وارد شدن به جریان تولید انرژی باشد. افزایش HDL احتمالا می تواند ناشی از افزایش ترشح درون زاد تستوسترون در اثر تمرین مقاومتی و اصل اضافه بار و تقویت آن توسط کلپوره باشد. لذا تمرینات منظم ورزشی در درازمدت با افزایش لیپوپروتیین لیپاز و تسریع تجزیه لیپوپروتیین های غنی از تری گلیسرید سبب افزایش انتقال ترکیبات سطحی شده است.

    کلیدواژگان: کلپوره، تمرین مقاومتی، نظامیان
|
  • Alireza Khoshdel* Pages 4-7
  • Mohsen Ahmadi-Tahor-Soltani, Shokoufe Taherabadi, Amir Mohsen Rahnejat*, Arsia Taghva, Haleh Shahed-Haghghadam, Vahid Donyavi Pages 8-16
    Background

    The outbreak of the new coronavirus (COVID 19) is a global public health crisis that began in January 2020. This study aimed to investigate previous research to find effective psychological interventions and also to provide practical solutions for correct interventions in crisis.

    Materials and methods

    This article is based on narrative reviews from January 1 to April 1, 2020. The search terms were 2019 novel coronavirus, medical as well as nursing staff, crisis intervention, new coronavirus outbreak, COVID -19, contagious disease outbreak, crisis services, defense mechanisms, personality, and crisis. Literature for this review was identified by searching the following online databases: PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar, as well as ProQuest, and the most popular internal databases such as SID, IranMedex, and MagIran. The research was conducted in both English and Persian. Also, some online published papers by the National Health Commission of China, the National Center for Disease Prevention and Control, and the World Health Organization (WHO) were searched.

    Results

    In total, out of 200 English articles on psychological interventions in crises, 35 were eligible and reviewed for this study.

    Conclusion

    Based on the review of existing articles, it was found that unique telephone lines and online psychological services play an essential role in maintaining and increasing peoplechr('39')s mental health at the beginning of the coronavirus outbreak. Besides, it has a more critical role than face-to-face psychological interventions.

    Keywords: Coronavirus, COVID19, Crisis Interventions, Defense Mechanisms
  • Sanaz Eyni*, Matineh Ebadi, Naghmeh Torabi Pages 17-28
    Background

    Due to the prevalence of coronavirus among people, especially the affected countries, which has caused anxiety, the aim of the present study was to investigate the causal modeling of Corona anxiety in students based on optimism and resilience with the mediating role of perceived social support.

    Materials and Methods

    The research method was descriptive and structural equations. The statistical population of the present study consisted of all students of University of Mohaghegh Ardabili who were studying in the academic year of 2009-2010, when 300 people participated in the research online and through virtual networks. Data collection tools included Corona Anxiety Scale (Alipour et al., 2020), Life Orientation Test (Scheier & Carver, 1992), Resilience Scale (Conner & Davidson, 2003) and Multidimensional Scale of Perceived Social Support (Zimet et al., 1988). Data were analyzed using structural equation modeling using Spss23 and Lisrel 8.8 software.

    Results

    Based on the results, the causal model confirmed the relationship between optimism, resilience, perceived social support and Corona anxiety in students based on different fitness indices. Optimism, resilience and perceived social support have a direct effect on the Corona anxiety in students; also, Optimism and resilience has an indirect effect on the Corona anxiety in students through perceived social support (P <0.05).

    Conclusion

    Therefore, optimism, resilience and perceived social support play an important role in the Corona anxiety in students and targeting these three components by psychological therapies can be effective in reducing the Corona anxiety in students.

    Keywords: Coronavirus, COVID19, Anxiety, Optimism, Social Support
  • Ali Mohammad Mosadegh-Rad, Parvaneh Esfahani, Mahnaz Afshari* Pages 29-45
    Background

    The hospital inefficiencies impose a high cost on the countrychr('39')s health system. This study was conducted to identify the causes of low efficiency in Iranian hospitals.

    Materials and methods

    To conduct this research, the scoping review was used. For this purpose, all published articles on the low efficiency of Iranian hospitals between April 1997 and March 2019 were collected in electronic databases. Out of 1593 found articles, 146 articles fulfilled the inclusion criteria, which were analyzed using version 10 of MAXQDA software.

    Results

    Overall, 37 reasons for the low efficiency of Iranian hospitals were identified, which were classified into three main groups: underuse, overuse, and misuse of hospital resources. These causes were also categorized into four levels: meta- (ministry of health), macro- (university of medical sciences), meso- (hospital), and micro- (hospital service provider). The most frequent reasons for the low efficiency of the hospitals were poor knowledge and low skill of managers, inadequate distribution of beds between hospitals, inappropriate size of hospitals, the lack of using specialized hospital managers, inadequate staff training, inadequate medical tariffs, inadequate payment methods, staff shortages, unnecessary hospital development, and unnecessary patient admissions.

    Conclusion

    Various factors at the level of the ministry of health, medical universities, hospitals, and health service providers led to low, high, and incorrect use of hospital resources and, as a consequence, low efficiency of Iranian hospitals. Policy makers and managers of the health system should increase the efficiency of hospitals by implementing changes in the financing, management, and provision of health services.

    Keywords: Hospitals, Allocative Efficiency, Iran
  • Saeed Nazari, Zahra Farsi*, Mansoreh Jafarkhani Pages 46-57
    Background

    Spinal cord injury causes many physical, psychological, and social consequences for patients and can affect their quality of life. This study aimed to investigate the factors affecting the quality of life of patients suffering from spinal cord injuries caused by human-made disasters and/or natural disasters.

    Materials and methods

    This meta-synthesis qualitative study was performed in 2019-2020. All studies with qualitative methods that had focused on the quality of life in patients with spinal cord injury were assessed between 1995 and 2018. English and Persian electronic databases including PubMed, Medline, Scopus, CINHAL, Blackwell Science Direct, Mdconsult, Pedro, ProQuest, Cochrane Database of Systematic Reviews, SID, Magiran, Iranmedex, and Google Scholar search engine were used to search "quality of life", "spinal cord injury", "human-made disaster" and/or "natural disaster", “qualitative research”, “qualitative study”, "content analysis", "concept analysis", "thematic analysis", "grounded theory", "phenomenology", "ethnology", "historical research", "mixed-methods", and "meta-synthesis" keywords. All studies analyzed and similar themes and sub-themes were emerged.

    Results

    Totally, 18 articles were extracted; nine articles related to the topic were analyzed. The five main themes mentioned in the studies included autonomy, employment, emotional and psychological status, quality of life, and coping that indicating their importance for patients suffering spinal cord injury.

    Conclusion

    The ability of patients to participate in collaborative work and decision making were reduced during the initial stages of spinal cord injury that is due to physical, psychological, and environmental constraints. Holistic approach and pay attention to all dimensions of patients with spinal cord injuries are recommended.

    Keywords: Quality of Life, Spinal Cord Injuries, Natural Disasters, Qualitative Research
  • Hadis Mehrabi Fard, Bahman Hasanvand, Vahid Valipour Dehnou* Pages 58-65
    Background

    The neuroprotective effects of aerobic exercise and the enriched environment have been demonstrated, but the acute effects of aerobic exercise in the enriched environment have not been studied. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of aerobic exercise in the enriched environment on serum levels of brain-derived neurotrophic factor (BDNF), triglyceride, and glucose in active elderly men.

    Materials and methods

    Ten active elderly men (age: 60.30±3.83 years) voluntarily participated in this semi-experimental study. The subjects ran one-hour with intensity of 12-15 in Borg scale, one session in an ordinary environment and one session in an enriched environment, two weeks apart in a randomized cross-over design. Five minutes before and after the training, the blood sample was taken for measurement of the changes in serum levels of BDNF, triglyceride, and glucose.

    Results

    The results of paired samples t-test showed that in both environments, the serum levels of BDNF increased significantly (p=0.001). However, in the enriched environment, serum levels of triglyceride also decreased significantly (p=0.011). Also, the results of the covariance test showed no significant difference between the levels of all variables in the two environments. On the other hand, the percentage of changes in all variables was higher in the enriched environment.

    Conclusion

    One hour of running with moderate intensity significantly increased serum levels of BDNF in active elderly men. But, only aerobic exercises in the enriched environment significantly reduce levels of triglyceride. Overall, running in the enriched environment may have a greater impact on BDNF, triglycerides, and glucose.

    Keywords: BDNF, Triglycerides, Glucose, Aerobic Exercise, Environmental Impacts, Males
  • Zhara Sharafi, Maryam Akbari*, Hamzeh Ahmadian, Rafigh Hassani Pages 66-73
    Background

    Staff at Armed Forces Medical Centers are more at risk of job burnout, and their job attachment is affected because of the special conditions of their relevant organization. Therefore, the aim of this study was to develop and design the causal model of job attachment based on social support and job independence with the mediating role of job self-efficacy.

    Materials and methods

    This descriptive correlational study was an applied one that was performed in 2019 on 275 employees of a military hospital who were selected through stratified random sampling. Data was collected from job attachment questionnaires, social support, job independence, and job self-efficacy. Data were analyzed using Structural Equation Modeling (LISREL software) and multivariate analysis of covariance (ANCOVA) using SPSS software.

    Results

    The significant coefficient of social support with the moderating effects of job self-efficacy in job attachment was 0.142. Additionally, the significant coefficient of job independence with the moderating effects of job self-efficacy was 0.191 in job attachment.

    Conclusion

    Based on the present research, it can be inferred that psychological characteristics play an important role in job attachment.

    Keywords: Bonding, Social Support, Self Efficacy
  • Ehsan Roostaii-Darehmyaneh, Farah Nameni* Pages 74-81
    Background

    Effectiveness of simultaneous exercises and the use of herbal supplements on metabolism can be helpful. In this study, the effects of Teucrium polium and resistance training on the lipid profiles of military staff have been investigated.

    Materials and methods

    This research was performed quasi-experimentally with pre-test and post-test design in two groups) with and without the use of Teucrium polium). Twenty individuals were randomly selected from the staff of one of armed forces in Iran. Subjects in one group consumed Teucrium polium and dextrose (125 mg per day).Then, the resistance training program was done jointly by the two groups (for eight weeks). Blood samples were taken at two intervals just before the first of the study and immediately after the last training session, and results were statistically analyzed.

    Results

    The results of this study showed that the mean blood lipid profile was increased, although, it was not significant in one-way analysis of variance. Only changes in HDL had a significant increase.

    Conclusion

    The lack of effect of Teucrium polium on lipid profile can be due to the release of stored fats in the body and their mobilization to enter the energy production stream. The increase in HDL may be due to the increased endogenous secretion of testosterone as a result of resistance training and the principle of overload and its amplification by teat. Therefore, a regular long-term exercise with increased lipoprotein lipase levels and accelerated degradation of triglyceride-rich lipoproteins has increased the transfer of surface compounds.

    Keywords: Teucrium polium, Resistance Training, Military Personnel